A Sprint Kiadó és Körmöci Katalin
óvodapedagógiai kiadványai

Cím: Ügyeskedjünk együtt!

Szerző: Körmöci Katalin  

Alcím: Hová bújt a matematika? (III. kötet)

Kiadó, kiadás éve: Sprint Kiadó, 2015  

Sorozat: A gyermek mindenek felett álló érdekében  

Közreműködők: Perlai Rezsőné lektor  

Formátum: A/4, irkafűzött

Terjedelem: 84 oldal


Matematikai gondolkodás fejlődését segítő munkafüzet 5-7 éves gyermekek számára – Útmutatásokkal a feldolgozáshoz. A matematikai gondolkodás fejlődését segíti elő azzal, hogy egy-egy mese meghallgatása után problémákat felvető kérdések irányítják a feladatlap megoldását.

Részletek

 A kötettel az alábbi célomat szeretném tudatni úgy, hogy a gyermekekkel foglalkozó felnőttek előtt láthatóvá tegyem:


Az óvodás korú gyermek számára a matematikai tapasztalatok szerzésének lehetősége minden tevékenységében, így a mesehallgatás során is megmutatkozik, és azok megtapasztalása természetes módon átélhető a gyermekek számára. Ebben a kötetben a mesét választottam a matematikai tapasztalatszerzés és a matematikai gondolkodás fejlődésének elősegítésére.


A versek, a mesék, valamint a mondókák tartalmukban is hordoznak matematikai tényeket (három kiscica, három pillangó stb.), relációkat (fiatalabb-idősebb, több-kevesebb stb.). Ugyanakkor a cselekmény sorrendjére való emlékezés, a feszültség egyre erősebb fokozása, majd feloldása, a történetekre való pontos visszaemlékezés stb. fejlődést elősegítő tényező.


A mesehallgatás során a gyermekek képességei sokoldalúan fejlődnek (testi, értelmi, szociális, kommunikációs), olyan mélységben és szinten, amelyek az egyes gyermekek sajátjai. A gyermekek az ezekkel kapcsolatos sajátos emlékképeiket előhívják, mélyítik, az újakkal kiegészítik, és azokkal együtt tárolják.


A gyermeki gondolkodás fejlődésének elősegítése különösen hatékonyan megvalósítható a gondosan és tudatosan megfogalmazott kérdésekkel. A kérdések továbbgondolásra serkentenek, a meglévő tudást előhívják, belerendeznek új kapcsolatokat, problémákat vetnek fel, és további kutakodásra serkentenek.


Ezért különösen nagy gondot fordítottam a kérdések megfogalmazására, mind az olyanokra, amelyek matematikai tartalmakra irányulnak, mind az olyanokra, amelyek ezeken túlmenően is a gondolkodás fejlődését elősegítik.


A kötet a gyermekek fejlődését úgy segíti elő, hogy:


A kötetet tisztelettel ajánlom az óvodás gyermekekkel foglalkozó felnőttek számára:


Megtisztelő lenne, ha a gyermekek fejlődése érdekében az óvodai szülői értekezletek alkalmával fel lehetne hívni a szülők figyelmét is erre a kötetre.


Élvezetes együttes munkálkodást, ügyeskedést és EGYÜTT-GONDOLKODÁST kívánok


Körmöci Katalin

Ára: 980 Ft+postaköltség

Megrendelés Mintaoldalak Vissza

A Sprint Kiadó és Körmöci Katalin
óvodapedagógiai kiadványai

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ | ÁSZF